förlåt!

Jag ber om ursäkt för att jag är så himla dålig på att skriva! .. Men jag har inte mycket att skriva om just nu, tyvärr :/  .. Men snart så, jag lovar! :)  .. Jag kommer ju iaf in lite då och då och skriver någonting, mest om bebis såklart men så blir det och det kommer bli mer! :) ..

till lillhjärtat

Denna söta pandaoverall kom med posten igår!



Och dessa två söta bodysar är faktisk från jysk, var dit igår med mamma och Tessan och såg dom och var tvungen att köpa två. Fick bli en i storlek 56 och en i storlek 62 :) .


svar på kommentar

Sandra om Tapeter:
Bara så du vet så kan du få missfall före v.12, det är rätt vanligt. Skulle det inte vara liiite pinsamt om ungen tvärdog nu också har du handlat vagn och fixat barnrummet? Chilla. Btw, lägg inte in en bild på din mage då du resan är mullig. Det där är ingen bebismage, det är fett :)



Svar: Hörru du lilla viktigpetter, så är jag väldigt medveten om risken för missfall och även att det finns risk att få det efter vecka 12 också. Under hela graviditeten! ..  Inte för att du eller någon annan har med det att göra men vi har inte tänkt att köpa någon vagn NU utan senare i graviditeten. Och "barnrummet" är egentligen ett datarum som vi planerat att renovera länge.. Nej jag vet lilla stumpan att jag inte har någon bebismage än. Ganska ovanligt att man får det såhär tidigt i graviditeten. Men därimot är min mage väldigt svullen och hård som den kan bli innan den börjar växa och bli en "bebismage" ..

Tapeter

Nu har vi äntligen köpt tapeter till både vårt sovrum och bebisens blivade rum :) ..  Det blev tapeter från rusta, men dom funkar kanon :) ..  Jätte fina är dom. I vårt rum blir det en fondvägg sen blir de vitt resten av väggarna och barnrummet blir samma överallt.

vårt rum blir det denna som fondvägg:



I barnrummet blir det denna: (såg väldigt ful ut på denna bild men dom är ljusgrå med silvriga fyrkanter, vi gillar den och det är huvudsaken! )


till lillhjärtat

Har länge suttit och kollat efter vagn, bara för skoj skull innan jag blev gravid. Och jag hittade en vagn som jag fastnade för direkt när jag såg den första gången och har alltid sagt "den vagnen ska jag köpa den dagen jag blir gravid"..


så denna vagn ska vi beställa, men absolut inte än! :) .. Både ligg och sittvagn, så det är bra!



sen när vi endå ska beställa från den sidan så ska vi beställa denna babysitter också :)


sen blir det säkert mer, vi får se :)

jobba

Idag skulle jag ha jobbat egentligen men det var tydligen inte menningen att jag skulle göra det för sov väldigt dåligt inatt och mår så fruktansvärt illa!. Inge roligt för jag såg fram imot att jobba och träffa alla men men. Det tur iaf att jag inte mår såhär varje dag längre :). Det tar verkligen på krafterna men egentligen skulle jag kunna må hur dåligt som helst bara bebis är frisk och stannar i magen tills augusti :). Så idag blir det att ligga i sängen hela dagen och ta det lungt.

skön dag

Ja, idag har de vart en riktig skön dag. På förmiddagen var vi hos Markus farmor som fyllde år och åt lite tårta :) .. sen blev vi bjudna på mat hos svärföräldrarna Och nu på kvällen blev det fångarna på fortet sen film med lite gotta med Markus kusin :) . Så nu ska jag snart gå och lägga mig medans grabbarna ska spela fifa. jag skulle sova enda till jag skulle föda om jag fick :p .. tänk va skönt!

trodde

Jag som trodde illamåendet hade blivet bättre. men knappast. Började må illa igår igen och spydde, lika så idag. Mår förjävligt men det är det värt när vår lilla bebis kommit :) . jag längtar så mycket tills ul så man får se den lilla sprattla runt där inne i magen men det är ju några veckor kvar tills vi får göra det. Men tiden går fort, känns som det var nysd jag gjorde gravtestet :) och nu är jag i vecka 10. Dom enda symptomen jag har nu är illamående, molvärk, ont i ryggen och ett jävla humör :p. . men det är underbart att vara gravid!

rutiner & illamående

Nu börjar jag få ordning på mina rutiner. jag sover inte lika länge längre och det är faktisk skönt :) . Och illamåendet har blivet mycket bättre. Mår knappt illa alls. Det är så skönt :) . men nu har jag börjat fått mycket molvärk men det gör inte mig något, bara bebis mår bra så mår jag också bra :).

jag ber om ursäkt

Jag ber om ursäkt för att jag är så tråkig med att skriva här i bloggen :) .. Men har man inget speciellt att skriva så är det bättre att låta bli. För tror knappast ni vill läsa om hur illamående och hur många ggr jag spyr om dagen ? :p .. knappast! Trodde inte det heller ;) ..  Men jag lever iaf och dagarna rullar på som dom ska.

återkommer när jag har något intreesant att skriva, hej så länge! :)

svar på kommentar

Anonym om checklistan:
Spännande att vara gravid =) Men ett tips från mig är att ta det lugnt med inköp och sånt eftersom du inte är så långt gången... 9 månader är lång tid och jag lovar, du hinner planera och handla ;-) Lycka till =)

svar till denna kommentar:
Ja det är väldigt spännande att vara gravid :) .. en underbar upplevelse är det.  Jag vet att det är många som tycker att man ska ta det lungt med att köpa saker såhär i början. Och jag accepterar dom och dom som vill vänta med att köpa saker till barnet. Men jag vill börja i tid, och vi ( jag och pappan till barnet ) har bestämt att vi ska köpa små saker nu i början och ta dom lite "dyrare" saker sen, så som säng, vagn osv, efter UL ungefär. Men allt annat spelar det ingen roll när man köper, tycker jag! .. Visst, man kan få missfall. Men de finns risk för det hela graviditeten. Ska man vänta med att köpa saker till barnet tills det fötts då eller?. Nej de tycker inte jag.  Men tack iaf för tipset, och när du kommenterar kan du iaf skriva ditt namn så man vet vem som kommenterar :) . Mycket trevligare.

namn

Det här med namn är så himla svårt alltså. Vi har vart ganska säkra på den saken innan vi visste att jag var gravid. Men nu har vi ingen aning, eller ja tjejnamn är lättare än pojknam faktisk. men vi har en del som vi funderar på, eller ja mest jag såklart :p ..  Detta är de jag funderat på, de är en del :)

Pojknamn:
Mileo

Lionel

Elias
Melwin              
Emilio
Liam
Lukas

Kevin

Flicknamn:
Melina
Valencia
Alicia
Cecilia
Josefina
Olivia

.. Några är liter mer favoriter än vissa  :)

checklistan



Till bebis:
(x) Spjälsäng
(x) Spjälskydd
(x) Madrass till säng
(x) Kudde till sängen
(x) Täcke till sängen
(x) Sängkläder
(x) Sängmobil

(x) Vagn
() Madrass till vagn
(x) Täcke/tjockare filt till vagn
() Kudde till vagn
(x) Djur som hänger på vagnen

(x) Babyskydd
(x) Babygym
(x) Babysitter

() Snuttefilt
() Nappar
() Nappflaskor
(x) Kläder i stl 50-68

(x) Skötbord
(x) Skötbädd
() Blöjor
() Olika salvor
() Barnolja
() Tvättservetter
() Handdukar
() Badolja
(x) Badbajla
() Näsdroppar
() Termometer
() Alvedon
() Nässug
() Miniform, semper droppar
() Modermjölksersättning
(x) Bröstpump
() Amningsnapp/flaska till

Till mig:
(x) Amningskudde
() Amningsinlägg
(x) Amningsbh
() Salva för såriga bröstvårtor
() Extra stora bindor till efter förlossningen

.. Jag har garanterat glömt något, så ni med barn kan gärna ge mig lite tips vad vi mer kan köpa :)

magen i vecka 9



En väldigt svullen mage! :)

vecka 9

Idag gick jag in i vecka 9 :)  .. Och magen är så himla svullen!, en riktig bullmage ;) ..
Har ju haft sånt himla illamående också, men har börjat ätit postafen och de hjälper skapligt.  Får äta frukost två ggr på morgonen för jag spyr upp första gången jag ätit sen efter typ en timme kan jag äta igen :) .. Men det har blivet som en vanan nu så de är inget som stör mig. Men vissa dagar är jobbigare än andra. En del dagar ligger jag bara för jag mår så dåligt . Men det är anska skönt endå att man har en del symtom än att inte ha några alls :) .. Då har man ju endå det bekräftat att jag är gravid! :D

första besöket hos barnmorskan

Ja, Idag var jag på mitt första besök hos barnmorskan :) .. Det gick kanon! . En toppen barnmorska, ett riktigt stort plus :) .. Vi pratade bara allmänt hur jag mådde, hur det kändes osv. Ska dit om en månad igen. då får jag även en tid för UL :D . Det blir i slutet av mars iaf, men får exakta datumet nästa besök. Sen räknade vi även ut att jag är i vecka 8, alltså jag har gått 7 fulla veckor och är inne på min 8e nu. Eftersom mitt illamående och dem andra symtomen kom ungefär när jag skulle haft mens så räknade vi så :) .. Men ska nog endå fixa en tid för VUL, får se hur jag gör. Skulle vara roligt att se den lilla nu ju! .. Ringer nog någon dag nästa vecka och fixar en tid. Sen har även jag och älskling pratat lite namn och sådär, så vi har nog bestämt oss :) .. men det får bli en liten överaskning för dom som inte vet. Jätte fina namn iaf! :D

Lilla hjärtat, vi längtar efter dig  <3

RSS 2.0